Fries Museum tevreden over eerste Alma Tadema-weekend

02 okt 2016 - 16:56
Foto: Lisa Klompe

De tentoonstelling van het werk van Alma Tadema heeft in het weekeinde meer dan 3000 bezoekers naar het Fries Museum getrokken. Dat zijn er drie keer zoveel dan in een normaal weekend. Het museum is blij met de eerste bezoekersaantallen. "Het is een hele mooie start, en we hopen dat het achttien weken lang zo doorgaat," zegt directeur Kris Callens.

'Alma Tadema, klassieke verleiding' is de grootste tentoonstelling in de geschiedenis van het Fries Museum. Doordat de o.a. de BBC en de NOS er aandacht aan hebben besteed worden er meer dan 80.000 bezoekers verwacht.

De museumshop loopt ook goed. Volgens Callens wordt de shop normaalgesproken gezien als extra service voor de bezoekers. De nieuwe Alma Tadema-artikelen zouden weleens een belangrijke rol kunnen gaan krijgen voor het museum. Maar het is nu nog te vroeg om daarop vooruit te lopen. In de winkel zijn naast een boek over de Friese kunstenaar ook pennen, notitieboeken en binnenkort ook paraplu’s met afbeeldingen van schilderijen van Alma Tadema erop te koop.

(Advertentie)
(Advertentie)