"Alle appartementen flat Drachten worden hersteld"

02 okt 2016 - 15:35

Alle appartementen in de door brand getroffen flat in Drachten kunnen worden hersteld, verwacht woningbouwvereniging Accolade. Zaterdagavond brandde een appartement in de flat aan de Lange West uit. Andere woningen liepen grote schade op.

De bewoners mochten zondagmiddag even terug naar huis om zaken zoals medicijnen en paspoorten op te halen. Ze kregen bovendien informatie van de gemeente en Accolade over de situatie waar ze nu in verkeren. Volgens directeur Rein Swart van Accolade waren de mensen rustig en erg onder de indruk van wat er allemaal is gebeurd.

De meeste bewoners hebben de afgelopen nacht bij familie en vrienden doorgebracht. Anderen kregen een kamer in een hotel.

Het is nog niet duidelijk wanneer de bewoners definitief terug kunnen keren naar hun appartementen. Een inventarisatie moet daar de komende dagen duidelijkheid over geven.

Nu de schade aan de flat hersteld wordt, kan het plan om het gebouw energiezuiniger te maken ook doorgaan. Dat plan kan door de brand mogelijk nog sneller ten uitvoer worden gebracht dan aanvankelijk de bedoeling was

UPDATE: Zes van de twaalf bewoners kunnen op korte termijn weer terug naar huis, meld woningbouwvereniging Accolade. Eerst moeten de appartementen nog schoon worden gemaakt en moet elektriciteit en gas weer worden aangesloten. De andere zes appartementen hebben veel rook- en waterschade opgelopen. Die bewoners moeten nog wat langer wachten. De drie bewoners die zaterdagavond naar het ziekenhuis moesten, zijn nu weer thuis.

(Advertentie)
(Advertentie)