Tweehoofdige directie Thialf maakt plaats voor één directeur

30 sep 2016 - 11:12

Thialf krijgt volgend jaar een nieuwe directie. Die bestaat nu nog uit twee mensen, maar die zullen in het eerste kwartaal van 2017 het veld ruimen voor één. Wie dat wordt, is nog niet bekend.

De bestaande directie bestaat uit Eelco Derks en Willem Jan van Elsacker. Derks is sinds 2012 directeur, een jaar later kwam Van Elsacker erbij om de verbouwing van het stadion in goede banen te leiden.

Zelf zegt Eelco Derks: "Ik laat Thialf mooier achter dan ik het aantrof. Het schaatsmekka van de wereld is klaar voor de toekomst. Met trots kijk ik terug op mijn periode bij Thialf. Maar ook ik hou van nieuwe uitdagingen en dit is een mooi moment om te wisselen. Ruimte maken voor nieuw leiderschap van Thialf en daardoor ook ruimte voor een nieuwe stap in mijn leven."

Logische stap

Volgens Van Elsacker is de directiewisseling een logische stap. "Thialf had eerder ook één directeur, dus we gaan nu weer terug naar de oude situatie". Beide directeuren hebben een hectische periode achter de rug bij Thialf en doen het voorlopig rustig aan. "Even op adem komen en dan gaan we kijken wat de volgende stap wordt. Het waren zware jaren", aldus Van Elsacker.

Onder leiding van Van Elsacker is de verbouwing van het ijsstadion op tijd, binnen het budget en volgens afspraken verlopen, zo laat Thialf weten. De directiewisseling gaat in overleg met de raad van commissarissen en de aandeelhouders. Dat zijn de provincie Fryslân en de gemeente Heerenveen.

(Advertentie)
(Advertentie)