Schoolkinderen wandelen met Marijke Meu door Leeuwarden

29 sep 2016 - 20:41
De akteurs fan Wie is de Meu

Kinderen van de groepen 7 en 8 van de Leeuwarder basischolen doen volgende week een theaterwandeling door de stad. Die heeft de naam "Waar is de Meu". De kinderen wandelen langs historische plekken. Zo treffen ze Marijke Meu, of zoals ze werkelijk heet Maria Louise van Hessen Kassel in het Stadhouderlijk Hof. Zij vraagt de kinderen te helpen bij haar zoektocht naar haar familie en vrienden. Gezamenlijk lopen ze dan langs negen plekken, zoals de Grote Kerk en het Princessehof.

Wie is de Mol

Er zit ook een link in met het programma 'Wie is de Mol'. Kinderen krijgen hier en daar verkeerde informatie en kunnen andere groepen op een dwaalspoor brengen.

Eigen verleden

'Wie is de Meu' sluit aan bij het tijdvak 'Pruiken en Revoluties 1700-1800' dat in de lesmethode op school aan bod komt. Het maakt Friese leerlingen bewust van sporen van de 18e eeuw in de eigen woonomgeving. Het gaat daarbij niet alleen om geschiedenis, maar ook om aardrijkskunde, taal en kunst. Daarnaast worden de kinderen zich bewust van de Frise voorouders van koning Willem-Alexander.

(Advertentie)
(Advertentie)