Gevangenisstraf geëist voor seksuele exploitatie meisje (15)

29 sep 2016 - 19:17
Foto: Omrop Fryslân

Tegen twee Bulgaren van 37 en 32 jaar is in hoger beroep 3,5 jaar cel geëist voor seksuele exploitatie van een Bulgaars meisje van 15 jaar. Dit gebeurde in Leeuwarden.

Het duo nam het meisje mee uit Bulgarije, met het plan om haar in Leeuwarden als prostituee te laten werken. Ze gaven haar moeder geld en lieten haar, terwijl ze niet kon lezen, een contract tekenen, zonder dat ze wist wat erin stond. De rechter doet over twee weken uitspraak in deze zaak.

Afhankelijk

De verdachten zijn met het meisje via België naar Nederland gereden. In België is haar in een seksclub voorgedaan hoe ze seks moest hebben met klanten. Het meisje was volledig afhankelijk van de verdachten. Ze kon geen woord Nederlands en was niet bekend met de omstandigheden in ons land. De verdachten hadden haar identiteitspapieren ook afgenomen.

"Twee jaar is te laag"

De advocaat-generaal in het hoger beroep vindt dat een hogere straf passend is dan de twee jaar die de rechtbank heeft opgegeven. Het gaat om mensenhandel van een meisje dat nog maar 15 jaar oud is. Er is inbreuk gedaan op de lichamelijke en geestelijke integriteit van het meisje. De mannen hebben haar misbruikt om geld te verdienen. In zo'n geval moet van een straf een duidelijk signaal uitgaan naar de maatschappij en diegenen die zich schuldig maken aan mensenhandel, vindt de advocaat-generaal. 

(Advertentie)
(Advertentie)