Jannick de Jong haalt eindelijk zijn motorrijbewijs

28 sep 2016 - 18:07
Jannick de Jong - Foto: Bert Swarts

Jannick de Jong uit Gorredijk heeft woensdag in Beetsterzwaag zijn motorrijbewijs ontvangen. Dat is opmerkelijk want de Nederlands kampioen grasbaanracen zat al op zijn vierde op een Yamahamotor, en een jaar later reed hij zijn eerste wedstrijd. Vorig jaar werd hij wereldkampioen maar tot nu toe ontbrak het officiële papiertje om ook op de weg te mogen rijden. Hij had tien lessen nodig.

"Ik wilde voor mijn dertigste het motorrijbewijs halen en dat is nu dus gelukt. Ik ben natuurlijk niet voor niets behept met het motorvirus."

Smijten

"Rijden kon ik natuurlijk wel, maar ik moest leren om te remmen en te schakelen. Op een racemotor zit niet eens een rem! Volgens de instructeur moet ik minder met de motor smijten", lacht Jannick. Hij heeft al een motor gekocht, een Norton uit 1973. "Komend weekeinde ga ik toeren en de eerste kilometers op de weg rijden. Hopelijk ben ik geen gevaar op de weg!"

De gemeente Opsterland, de winkelvereniging en Plaatselijk belang van Gorredijk maakten het met een cheque van 1000 mogelijk dat Jannick zijn motorrijbewijs kon halen.

(Advertentie)
(Advertentie)