Herre Zonderland spreekt op tweede TEDxFryslân

28 sep 2016 - 15:58

Iedereen kan zijn of haar Olympische vorm halen. Met die boodschap zal oud-turner Herre Zonderland als spreker op TEDxFryslân staan. Die bijeenkomst wordt donderdag gehouden in Theater Sneek. De broer van Epke vertelt over zijn ervaringen tijdens vijftien jaar topsport en hoe hij die kan gebruiken in de maatschappij.

Het is de tweede keer dat deze wereldwijde inspiratiemiddag in Fryslân wordt georganiseerd. Tijdens het evenement inspireren deelnemers elkaar en delen ze ideeën.

"Ik fyn it in útdaging om te dwaan en eins ek wol spannend om't it yn it Ingelsk moat," vertelt Herre Zonderland. "Mar ik ha der ek sin oan om te fertellen oer hoe'tst it meast út dysels helje kinst."

All about me

Het thema op de Friese TEDx is ‘All about me’. Het gaat over talenten en motivatie. Wie zijn eigen drijfveer en talenten kent, kan bijdragen aan de maatschappij. De twaalf sprekers laten in achttien minuten met hun verhalen zien dat er zonder 'ik' geen 'ons' is. De vijfhonderd zitplaatsen zijn allemaal verzegd.

Andere sprekers zijn journalist Anne Peetoom en Laura F. Darlington die vertelt over haar zoektocht als MS-patiënt naar de 'held in zichzelf'.

De TEDtalks zijn donderdag te volgen via een livestream en komen later ook op een speciaal YouTubekanaal.

(Advertentie)
(Advertentie)