Sjinkie Knegt begint "topfit" aan nieuw shorttrackseizoen

28 sep 2016 - 15:28

Shorttracker Sjinkie Knegt is volledig hersteld van de blessures die hij vorig jaar opliep. "Ik begjin topfit oan it nije seizoen", zegt Knegt. Hij heeft de hele voorbereiding gevolgd met de ploeg. "It foardiel is dat ik net oan myn ûnderstel blesseard wie en dus frij gau wer it iis op koe."

Knegt viel vorig jaar tijdens een wereldbekerwedstrijd hard tegen de boarding. Daar hield hij toen een gekneusde long, gebroken ribben en een gescheurde milt aan over.

WK Shorttrack in Ahoy Rotterdam

Het grootste doel voor Knegt is het terugpakken van zijn wereldtitel. Twee jaar geleden werd hij wereldkampioen, maar dit jaar kon hij door zijn blessures niet meedoen. Komend seizoen wordt het wereldkampioenschap half maart in eigen land gehouden. "Dat moat it pykmomint wurde. By de wrâldbekers wol ik ek safolle mooglik op it poadium stean, mar by de titeltoernoaien, sa as it EK yn Turijn, wol ik der stean."

Comeback Viktor Ahn

De shorttracktopper Viktor Ahn komt ook weer terug. Sjinkie haalt zijn schouders op: "No en?" Vorig jaar stond Ahn het hele seizoen buitenspel door een knieblessure. De Zuid-Koreaan, die nu voor Rusland uitkomt, is zesvoudig wereldkampioen en dus krijgt Sjinkie er een extra concurrent bij. De Bantegaster is er niet van onder de indruk. "Ik meitsje my der net drok oer."

 

Baard

Naast zijn herstel en het begin van het nieuwe seizoen dat straks los gaat met een wereldbeker in Amerika en Canada, werd er over nog een onderwerp gesproken. Sjinkie's baard. Is het zijn nieuwe stijl? "Nee, ik bin gewoan lui."

Trefwoorden: 
shorttrack Sjinkie Knegt
(Advertentie)
(Advertentie)