Naar Mars? "De dwaasheid van de mensheid is onovertroffen"

28 sep 2016 - 14:06

''It liket my neat, wat moat ik dêr?'' Of: ''Hoe lang bin ik ûnderweis?'' De bezoekers van een supermarkt in Stiens zijn niet zo positief over het nieuws dat in 2025 mensen naar Mars kunnen. 

De Amerikaanse miljardair Elon Musk presenteerde dinsdag zijn plan om mensen naar de rode planeet te sturen. Honderd mensen kunnen per lancering omhoog, om daar ook voor altijd te blijven en een eigen samenleving op te bouwen. 

"Onovertroffen dwaasheid"

Een vrouw ziet dat absoluut niet zitten: ''Dat zou mooi zijn, maar als ik nu naar het tv-programma Utopia kijk, dan word ik daar niet vrolijk van." Een andere supermarktbezoeker vindt het absurd om een extra planeet te hebben voor het geval de aarde onbewoonbaar wordt: ''De dwaasheid van de mensheid is onovertroffen. De planeet kan ook zonder ons. Andere diersoorten zijn uitgestorven, als we niet slim genoeg zijn kan ons dat ook overkomen.''

Een meisje van 18 jaar lijkt een potentiële kandidaat voor de reis: ''Ik wol der wol efkes sjen'', maar wanneer ze hoort dat het 2 ton kost om op Mars te komen, dan wil ze niet meer: ''Dan bliuw ik lekker yn Stiens''.

Gek op avontuur

Toch lijken er in Stiens wel wat avonturiers te wonen. Een vader en zoon hebben er wel oren naar. Wanneer de vader wat jonger was geweest, zou hij wel meegaan: ''Ik bin gek op aventoer, mar dan moat der sawiesa in frou mei, om dêr allinnich om te hippen is ek neat''. Zijn zoon, even terug vanuit Indonesië, wil graag naar Mars: ''Ik soe meiwolle, wêrom net? De útdaging is moai en ik tink dat der foar my as sjefkok wol wurk is''.

Zo vinden we in Stiens toch nog een kandidaat.

Trefwoorden: 
Mars Stiens
(Advertentie)
(Advertentie)