Friese campagnestrateeg Pander over debat Trump en Clinton

27 sep 2016 - 21:25

Het debat tussen Donald Trump en Hillary Clinton van maandagnacht zal niet veel invloed hebben op de peilingen. Dat verwacht campagnestrateeg Bianca Pander uit Joure. "Beide kandidaten hebben gedaan wat hun achterban van ze verwachtte. En er zijn geen grote fouten gemaakt."

Pander heeft eerder campagne gevoerd voor Clinton, maar ook Trump deed het goed, zei ze. "Hij bleef vrij rustig, en ze steeds 'secretary Clinton'. Hij leek wel presidentieel. Ook deden ze het beide boven verwachting goed."

"Bij deze verkiezingen staat de toekomst op het spel, zei Clinton en eigenlijk is dat ook wel zo. Een president heeft heel veel invloed, maar als Trump de verkiezingen wint, is het niet zo dat Amerika ineens heel anders wordt. Ze hebben daar ook nog een soort van Eerste en Tweede kamer", zegt Pander.

"Mensen hadden vannacht misschien wel liever gezien dat Trump een grote fout zou maken of dat Hillary haar op de kast zou laten jagen, vanuit het oogpunt van vermaak, maar als politiek debat was dit prima." 

(Advertentie)
(Advertentie)