Dubbel gevoel over laatste begroting Littenseradeel

27 sep 2016 - 21:20
it gemeentehûs fan de gemeente Littenseradiel - Foto: Omrop Fryslân, Joris Kalma

De gemeente Littenseradeel heeft haar laatste begroting als zelfstandige gemeente gepresenteerd. Vanaf 2018 wordt de gemeente opgeheven en worden de dorpen onderverdeeld over de gemeenten Leeuwarden, Waadhoeke en Súdwest-Fryslân. Wethouder Bram Bonnema heeft een dubbel gevoel over de begroting. Hij is trots dat de gemeente vanaf 2018 financieel gezond over kan worden gedragen aan de drie herindelingspartners. Tegelijkertijd is hij ook een beetje verdrietig, omdat dit de allerlaatste begroting van zijn gemeente is. 

'Afscheid Littenseradeel'

Uit de begroting blijkt dat Littenseradeel een bedrag van 100.000 euro wil reserveren voor 'Afscheid Littenseradeel', het slotakkoord van de gemeente. Dit moet een blijvende herinnering worden voor de inwoners van de gemeente. De plannen voor dit aandenken worden op dit moment uitgewerkt. 

Noed foar de ynwenners

Wethouder Bonnema vertelt dat hij de eerste begroting van Littenseradiel uit het jaar 1984 heeft vergeleken met de begroting voor 2017. "Er is heel wat veranderd, maar het beeld wat die eerste begroting met zich meebrengt is dat de gemeente zorg draagt voor zijn inwoners, dorpen en personeel. Dat kunnen we ook zeggen van de begroting voor 2017 en meerjarenbegroting tot 2020. Een sluitende begroting met een goed meerjarenperspectief", aldus Bonnema.

(Advertentie)
(Advertentie)