Lodewijk de Waal bemiddelt in kwestie-Caparis

26 sep 2016 - 23:06

Oud FNV-vakbondsvoorzitter Lodewijk de Waal is de bemiddelaar die alle partijen binnen Caparis weer op één lijn moeten krijgen. De gemeenteraad van Leeuwarden wil dat de wethouders Sjoerd Feitsma en Andries Ekhart goed kijken naar hun rol in het dossier.

Eind juli hebben de wethouders in samenwerking met de andere aandeelhoudende gemeenten besloten een bemiddelaar aan te stellen. Het is de bedoeling dat De Waal op korte termijn met een rapport komt. Alle betrokken partijen zijn echter nog niet verhoord.

De oppositiepartijen in de raad van Leeuwarden zijn echter niet tevreden. Ze dringen aan op een ingaand onderzoek, een enquête, naar de rol van de beide wethouders. De partijen willen onafhankelijk van de andere betrokken gemeenten kijken naar welke stappen er zijn gezet en of de belangen van de gemeente Leeuwarden goed zijn behartigd.

Een meerderheid in de raad vindt het instrument van een raadsenquête echter te ver gezocht. Fractievoorzitter Tamara Bok van de PvdA wil voorlopig dat de rest terugkomt bij Caparis. Daarna zou er een groot onderzoek moeten komen waarbij alle aandeelhoudende gemeenten bij worden betrokken.

(Advertentie)
(Advertentie)