Dokkum zet extra beveiliging in voor drukte 'nieuwe V&D'

26 sep 2016 - 14:10

Er wordt voor aanstaande woensdag zoveel drukte verwacht in de Grote Breedstraat in Dokkum voor de tijdelijke winkel met V&D-produkten, dat eigenaar Kooistra Opkopers bezig is om extra beveiliging en dranghekken te regelen.

Warenhuis V&D ging eind 2015 failliet en kreeg uiteindelijk geen doorstart. De voorraden van de winkels gingen met korting de deur uit. Kooistra kocht onlangs de complete voorraad van de webshop van de V&D op. Verkoper Epie Kooistra kijkt op de grote dag vooruit.

Extra beveiliging, dat neemt serieuze vormen aan!

"Woensdag gaan om 9 uur 's ochtends de deuren open. Wij verwachten er heel veel van. Toen we bekend maakten dat wij een tijdelijke winkel zouden openen met zeventien trailers met de complete voorraad van de webshop van de V&D kregen wij reacties uit het hele land dat ze naar Dokkum zouden komen. Daarom zetten wij nu ook beveiliging in voor de eerste dagen. Wij zijn nu in gesprek met de Friese Poort om studenten in opleiding tot beveiliger te leveren, die kunnen samenwerken met professionele beveiligers."

Hoe zorgen jullie ervoor dat het geen chaos in de winkel wordt?

"Het zijn kwaliteitsproducten die nu met 40 of 50 procent de winkel uitgaan. We regelen het daarom zo dat mensen niet allemaal tegelijk de winkel in kunnen. Wij laten de eerste 250 mensen binnen en daarna is het een kwestie van tien mensen eruit en tien nieuwe erin. Mensen kunnen de spullen in principe niet ruilen, maar ze krijgen wel garantie op de producten. De winkel staat wel stampvol. Alle soorten producten die we hebben staan ook in de winkel, en de voorraad vullen we dagelijks bij."

Kunnen mensen bij jullie het V&D-gevoel opnieuw beleven?

"Aan alle producten hangen nog kaartjes van de V&D en op iedere afdeling staat iemand die helpt of advies kan geven. Dus dat zou voor het V&D-gevoel kunnen zorgen. Het is inderdaad bijzonder dat een winkel zoveel losmaakt bij mensen. Iedereen kende het en het is mooi om te zien dat het nu nog zo leeft. "

Interesse dus vanuit het hele land. Waarom hebben jullie voor Dokkum gekozen?

"Wij komen zelf uit Dokkum en wij gunnen het deze omgeving en de andere Dokkumer ondernemers dat zij ook profiteren van de extra drukte van mensen die hier anders niet zouden komen. In Eindhoven openen we vrijdag trouwens ook een winkel met V&D-spullen, maar daar verkopen we alleen kleding. In Dokkum is alles te krijgen: kleding voor dames, heren, kinderen en baby's, schoenen, lingerie, electronica, servies, keukenbenodigheden, koffers en veel beddengoed. Het is de voorraad van de webshop waar nog geen korting op heeft gezeten, dus het zijn niet de restanten uit de uitverkoop van de fysieke winkels."

Wat doen jullie nu de laatste twee dagen voor de opening?

"We zijn nu heel hard bezig om de complete winkel in te richten en de prijzen te controleren. Ik verwacht dat we ook nog wel een nachtje zullen doorwerken om alles op tijd af te krijgen. We hebben er in ieder geval heel veel zin in!"

(Advertentie)
(Advertentie)