Schade in beddenwinkel door spreeuwen: "Her en der poepjes"

22 sep 2016 - 15:15

Bij de beddenwinkel Beddenreus aan De Centrale in Leeuwarden zijn ze weer wat bekomen van de schrik die een zwerm spreeuwen daar woensdag veroorzaakte. Medewerkers waren met een paar klanten bezig, toen de spreeuwen voor de deur langs vlogen. Een deel klapte tegen de ruiten en een ander deel vloog zo de winkel in. "Ik denk tussen de 20 en 25 spreeuwen", zegt Martine Visser die bij de winkel werkt. 

Veel schade hebben ze niet aangericht. "We hebben hier en daar wat poepjes gevonden op dekbedden en er is een lamp kapot, maar verder valt de schade mee."

De bedden werden snel afgedekt met plastic. De meeste spreeuwen zijn nu weer uit de winkel. "Gisteravond hebben we nog lang in de winkel gezeten met de lampen uit en de deuren open en veel zijn via het magazijn aan de achterkant weggevlogen. Misschien is er nog een enkeling, maar die zit dan goed verstopt", zo zegt Martine.

Niet voor alle vogels is het avontuur goed afgelopen, zo vertelt Martine. "Vanmorgen hebben we nog twee voor de ramen gevonden, die het niet overleefd hebben." Volgens medewerkers van de dierenambulance zijn de vogels geschrokken van een auto op het parkeerterrein aan de voorkant van de winkel.

(Advertentie)
(Advertentie)