Mansveld in gesprek over seksuele intimidatie in Trynwâlden

22 sep 2016 - 13:19

In Tytsjerksteradiel wordt donderdagmiddag een gesprek gehouden naar aanleiding van de onrust die is ontstaan in Gytsjerk, Oentsjerk en Ryptsjerk. In de dorpen valt een 51-jarige man uit Ryptsjerk meisjes lastig met seksuele gebaren en handelingen.

Burgemeester Wilma Mansveld van Tytsjerksteradiel zal praten met een zogeheten scenarioteam. In dit team kunnen bijvoorbeeld mensen van de politie, reclassering, zorginstellingen en het openbaar ministerie zitten. Ze hoopt de onrust bij de ouders weg te nemen en alle partijen te kunnen helpen.

"Wat ik wil bereiken is dat mensen zich veilig voelen en kinderen vrolijk naar school kunnen", zo zegt Mansveld. "Maar ook, dat de meneer die het betreft ook beschermd wordt en dat het daar uiteindelijk weer goed mee gaat."

De man is al eens eerder veroordeeld voor het stalken van vrouwen. Toen werd duidelijk dat hij zwakbegaafd is en lijdt aan een zware vorm van autisme. De politie en de gemeente moeten wat aan de situatie doen, voordat die uit de hand loopt, vinden de ouders. Er is al meerdere keren aangifte gedaan.

(Advertentie)
(Advertentie)