Arie Aalberts en Fedde Pronk lid van nieuwe rvc bij Caparis

22 sep 2016 - 09:10

Oud-burgemeester Arie Aalberts en Fedde Pronk zijn de eerste twee nieuwe leden van de raad van commissarissen bij Caparis. De twee treden op 30 september in dienst bij het bestuur van de sociale werkvoorziening.

In juli stapte de raad van commissarissen onder leiding van Robert Veenstra op, na tal van problemen op bestuurlijk gebied. Aalberts en Pronk moeten nog twee nieuwe commissarissen benoemen. Ook komt er nog een kandidaat vanuit de ondernemingsraad.

Arie Aalberts en Fedde Pronk zijn benoemd vanuit de GR, dat is de gemeenschappelijke regeling van de acht Caparisgemeenten. Arie Aalberts is de eerdere burgemeester van Dantumadiel en De Fryske Marren. Fedde Pronk komt uit het bedrijfsleven.

Pieter de Kroon

De kandidaat van de ondernemingsraad, Pieter de Kroon uit Wijnjewoude, is volgens wethouder Andries Ekhart van Leeuwarden nu ook een acceptabele kandidaat. Eerder werd de komst van De Kroon tegengehouden door de raad van commissarissen onder leiding van voorzitter Robert Veenstra.

Peter Lincklaen Arriëns en Ben Gerrits

Momenteel is Peter Lincklaen Arriëns tijdelijk directeur van Caparis. Hij neemt waar voor directeur Ben Gerrits die ziek thuis zit. Of hij terugkomt, is niet duidelijk. De nieuwe commissarissen willen Lincklaen Arriëns in elk geval nog zes maanden langer in functie houden. De ondernemingsraad mag zich hier nog wel over uitspreken.

(Advertentie)
(Advertentie)