UPDATE: Brand afvalverwerkingsbedrijf onder controle

21 sep 2016 - 19:06

De brand bij afvalverwerkingsbedrijf Visser ATR aan de Kelvinstraat in Harlingen is onder controle. Dat meldt de brandweer. De brand zorgde woensdagavond voor veel rook. De gemeente Harlingen roept inwoners op om deuren en ramen dicht te houden in verband met de rook. Ook worden omstanders opgeroepen de hulpdiensten de ruimte te geven.

Vanwege de rookontwikkeling doet de brandweer metingen in de omgeving van de Kelvinstraat. Medewerkers van Visser schuiven met shovels het afval uit elkaar zodat het geblust kan worden.

Het begin

De buitenbrand brak uit rond 18.45 uur. De brandweer schaalde al snel op naar 'grote brand' en is met meerdere korpsen aanwezig.

Het is nog niet zeker hoe de brand is ontstaan. Burgemeester Roel Sluiter van Harlingen is vanwege de heftige brand aanwezig bij Visser ATR. Hij zal woensdagavond niet bij de raadbijeenkomst van de gemeente Harlingen zijn.

Niet de eerste keer

In oktober 2010 en januari 2011 brak er ook brand uit bij Visser. Toen was er voor tonnen schade. Visser ATR verzamelt, verwerkt en recyclet afval.

Trefwoorden: 
brand Harlingen
(Advertentie)
(Advertentie)