Gerald van den Belt komt terug bij Cambuur

21 sep 2016 - 11:47

Oud-directeur Gerald van den Belt komt terug bij SC Cambuur. Hij komt per 1 december terug in Leeuwarden. Hij gaat zich dan bezighouden met de bouw van het nieuwe stadion. Hij wordt projectleider voor Cambuur.

Van den Belt werd in 2009 directeur van de Leeuwarder voetbalclub, maar maakte toen na 5,5 jaar de overstap naar FC Twente. Dat pakte slecht uit, want later bleek dat de Twentse club in grote financiële problemen verkeerde.

Ype Smid, voorzitter van de raad van commisarissen is blij dat Van den Belt terugkomt in Leeuwarden. “We verwachten op korte termijn een positief besluit van de politiek over de ingediende stadionplannen. Als dit gaat zoals we verwachten ligt er een enorme klus voor ons om dit goed te organiseren voor de club. Gerald is wat ons betreft de ideale kandidaat om deze kar te trekken. Hij kent de club goed, beschikt over de benodigde expertise en heeft voldoende ervaring. Wij zijn dan ook opgetogen dat Gerald ons in deze nieuwe rol komt versterken.”

De supporters van Cambuur zijn er heel blij mee dat oud-directeur Gerald van den Belt weer een functie krijgt bij de club. Dat zegt Kees Elzinga, voorzitter van De Kern van Cambuur. 

(Advertentie)
(Advertentie)