Werk aan Lauwersseewei: laatste loodjes van de Sintrale As

21 sep 2016 - 08:18

De Lauwersseewei is nu al bijna twee weken dicht omdat ze werken aan de Sintrale As. Daardoor moet het verkeer omrijden om op zijn bestemming te komen.

Deze weg is een van de laatste projecten van de Sintrale As. De werkzaamheden duren nog tot en met vrijdag, dan moet al het asfalt er liggen. Op 7 oktober wordt de volledige Sintrale As geopend voor het verkeer. 

In verband met het evenement 'Sport op de As', komende zaterdag, blijft de weg dit weekend ook nog helemaal dicht. Dit evenement voor onder meer hardlopers en fietsers, vindt plaats op de Lauwersseewei. De finish is op het viaduct. Na het weekend is de oude route weer even beschikbaar en vanaf 7 oktober kan het verkeer over de nieuwe Sintrale As-route.

Bastion

Na de opening is het werk nog niet helemaal klaar. Er wordt nog een kunstwerk neergezet naast de weg: het bastion. Dit is een verwijzing naar de bolwerken in de binnenstad van Dokkum. De gemeente wil deze 'stervorm' ook naar buiten brengen, en het bastion maakt daar straks onderdeel van uit.

(Advertentie)
(Advertentie)