Wethouder Van der Horst overleeft motie

20 sep 2016 - 22:59
It gemeentehûs fan Smellingerlân yn Drachten - Foto: Omrop Fryslân, Joris Kalma

Wethouder Jos van der Horst van Smallingerland heeft dinsdagavond als vervanger van wethouder Ketelaar een motie van afkeuring gekregen in het debat over de grondprijzen van de nieuwe woonwijk Vrijburg in Drachten. De raad had aan het college gevraagd om de prijzen te verlagen, maar daar gaf het b. en w. geen gehoor aan.

Later bleek dat ze intussen besloten hadden om het wel te doen. De raad voelde zich gepasseerd en wethouder Ketelaar heeft daarop in het vragenuur zijn excuses aangeboden. 

De partijen CDA, ELP, Smallingerlands Belang en de VVD vonden dat niet genoeg.

Spoeddebat

Daarom was er een spoeddebat over hetzelfde punt. Vervangend wethouder Van der Horst heeft nogmaals zijn excuses aangeboden, maar er werd toch een motie van afkeuring ingediend, die het echter, met 13 stemmen tegen en 18 stemmen voor, niet haalde.

Jos van der Horst

"Mijn betrouwbaarheid is in twijfel getrokken", zegt Van der Horst en "dat voelt niet fijn". Hij zegt verder dat het betekent dat het college in het vervolg nog scherper moet zijn, want "de gemeenteraad keurt dit af, maar wij als college ook".

Wethouder Nieske Ketelaar zit al een tijd ziek thuis. Volgens Van der Horst lukt het nog wel om haar werk op te vangen, maar als het langer duurt, moet er misschien naar vervanging worden gezocht.

(Advertentie)
(Advertentie)