Kinderburgemeester in actie tegen pesten

19 sep 2016 - 10:34

Kinderburgemeester Chloë Monsma opent maandag op haar oude basisschool de allereerste antipest-week van Dongeradeel. Chloë is nu een jaar kinderburgemeester en maakt zich hard tegen pesten in het onderwijs. Op de basisscholen in de gemeenten wordt deze week dan ook extra aandacht gegeven aan pesten. Zo zal Chloë ook nog een bezoek brengen aan de andere basisscholen en worden er speciale armbanden met het opschrift 'Pesten nee bedankt' uitgedeeld.

Vriendinnen

Chloë is zelf nooit gepest, maar kreeg er wel veel van mee in haar omgeving: "Al mijn vriendinnen werden gepest. Ik ben er toen wel mee naar mijn juf gegaan, en ik heb het gezegd tegen de pesters. Soms hielp dat wel, en soms ook niet." Nadat Chloë de pesterijen had gemeld op haar school, heeft die volgens haar goed werk verzet om het pesten te stoppen. "wij kregen zelfs ervaringsdeskundigen op bezoek die ons hielpen."

Sport

Een van de activiteiten die deze week nog op andere basisscholen georganiseerd wordt is een sportdag. Sporten lijkt een goed middel te zijn tegen pesten, omdat de kinderen dan in een groep met elkaar bezig zijn. Zoiets kan zorgen voor een goed groepsgevoel dat pesten weer kan voorkomen.

Trefwoorden: 
kinderburgemeester pesten
(Advertentie)
(Advertentie)