Deelnemers Eneco Tour varen in open boot door Bolsward

18 sep 2016 - 19:14

De deelnemers voor de Eneco Tour zijn zondag in een open boot gepresenteerd aan het publiek in Bolsward. De stad is maandag de plaats waar de Nederlands-Belgische wielerronde van start gaat, om op 25 september te eindigen op de Muur van Geraardsbergen België.

Zondag waren er veel wielrentoppers in Bolsward. Alexander Kristoff, Peter Sagan, John Degenkolb, Nacer Bouhanni, Tom Boonen en Tom Dumoulin doen mee aan de wedstrijd. Deelname is vooral interessant voor sprinters die de vlakke Eneco Tour als goede voorbereiding zien voor het WK in Qatar.

Stephan Rekker van de organisatie in Bolsward is tevreden: " It is fantastysk, it waar is goed, al dy ploegen dy't der binne. De stêd is no al hielendal fol. Wat wol in minsk noch mear."

Brand

In Bolsward was zaterdag een grote brand in een fietsenzaak. "Wy binne enoarm skrokken fan de brân en libje dan ek mei mei de eigener fan de saak", aldus Rekker.

184 km

De wielrenners starten maandag voor een etappe van 184,7 kilometer in Bolsward. Daar ligt ook de finish. De route gaat langs Sneek, Sloten, Stavoren, Workum, Wommels en Witmarsum.

Trefwoorden: 
Eneco Tour Bolsward wielrennen
(Advertentie)
(Advertentie)