Jurgen Streppel: "Dit belooft wat"

18 sep 2016 - 14:19

SC Hearrenfean won zaterdagavond voor de derde keer op rij. Roda JC werd in Kerkrade met 3-0 aan de kant geschoven en dat betekende de eerste uitoverwinning van het seizoen voor Heerenveen.

Trainer Jurgen Streppel is enthousiast over deze mooie serie. "We zijn hier heel erg blij mee, zeker als je weet waar we vandaan komen. Als je ziet hoeveel swung erin zit; ik heb de jongens een groot compliment gegeven. Dit belooft wel wat", zegt Streppel.

Controle

Toch is hij ook kritisch. Streppel had graag meer controle over de wedstrijd willen hebben. Heerenveen had een veldoverwicht door de twee rode kaarten voor Roda in de eerste helft, maar kon de wedstrijd niet controleren. "We moeten daar volwassener in worden", vindt de trainer. "Nu win je gemakkelijk omdat zij negen man hebben, maar dat heb ik ook graag als zij met elf man zijn."

Hoofdrol scheidsrechter

Scheidsrechter Bas Nijhuis eiste een hoofdrol op in Kerkrade. Hij stuurde in totaal drie spelers van het veld. In de eerste helft moesten Roda-spelers Abdul Ajagun en Chris Kum van het veld. In de tweede helft werd ook Heerenveen-speler Shay Facey naar de kleedkamer gestuurd. Het publiek was razend over de beslissingen van de scheidsrechter en liet dat merken door middel van spreekkoren. De stadionomroeper moest het publiek tot vijf keer toe manen om rustig te blijven.

Stijn Schaars

Aanvoerder Stijn Schaars kan de boze reactie van het thuispubliek wel begrijpen, hoewel hij zelf niet veel heeft meegekregen van de reuring om de rode kaarten. "Ik heb dat niet meegekregen en heb me niet beziggehouden met het publiek. Ik kan me de woede van de supporters wel voorstellen, aan de andere kant moet je ook goed kijken wat de spelers zelf doen", zegt Schaars.

SC Heerenveen staat door de overwinning op de voorlopig derde plek in de Eredivisie met 11 punten uit zes wedstrijden.

(Advertentie)
(Advertentie)