SC Heerenveen wint in tumultueuze wedstrijd van Roda JC

17 sep 2016 - 21:47

In een onrustige wedstrijd heeft SC Heerenveen zaterdagavond de eerste uitoverwinnning van het seizoen gepakt door met 3-0 van Roda JC te winnen. Na 8 minuten kwam de ploeg van Jurgen Streppel al op voorsprong door een vrije trap van Sam Larsson. Roda JC kwam nog voor de rust met negen man op het veld te staan door twee rode kaarten.

In de tweede helft namen de Feansters afstand. Henk Veerman scoorde met wat geluk de 2-0. En na een rode kaart voor Shay Facey, maakte Heerenveen met tien man nog de 3-0 door een goal van Arber Zeneli.

Spreekkoren

De eerste helft werd ontsierd door spreekkoren van het publiek in Kerkrade. Die waren gericht aan het adres van scheidsrechter Bas Nijhuis, die Roda-spelers Abdul Ajagun en Chris Kum van het veld stuurde.

Tweede helft

Ondanks de man-meer-situatie konden de Feansters de wedstrijd niet snel beslissen. Het duurde tot de 68e minuut voordat Henk Veerman de 2-0 maakte. Shay Facey pakte in de 75e minuut een tweede gele kaart en kon ook voortijdig naar de kleedkamer. Dat had geen gevolgen, want Arber Zeneli maakte in de 76e minuut de 0-3 met een schot van buiten het strafschopgebied. De volgende wedstrijd van SC Heerenveen is de bekerwedstrijd tegen De Graafschap komende dinsdag.

Trefwoorden: 
SC Heerenveen voetbal
(Advertentie)
(Advertentie)