Rob Maas: "Kansen gaan er vanzelf een keer in"

17 sep 2016 - 14:01

Trainer Rob Maas blijft ondanks het 3-0 verlies van SC Cambuur tegen Fortuna Sittard van vrijdagavond positief over het spel van zijn ploeg. Volgens Maas wordt er aanvallend gespeeld, werken de spelers hard én worden er voldoende kansen gecreëerd. Het probleem ligt in het afronden. De kansen moeten er in en dan zal Cambuur wel weer wedstrijden winnen, denkt Maas: "Als je de wedstrijden ontleedt, dan zie je dat Cambuur vijf, zes, zeven kansen krijgt. Die gaan er vanzelf een keer in."

"Geen reden voor paniek"

Voor aanvoerder Erik Bakker komt de nederlaag tegen Fortuna hard aan. "Na de goede wedstrijd van vorige week, een mooie overwinning, is dit wel een domper", zegt Bakker. Cambuur zakt door het verlies verder weg in het klassement en daar baalt Bakker van. 

Toch laat hij zich niet uit het veld slaan door het resultaat van vrijdagavond: "Als we met 4-1 winnen, dan zeggen we dat we moeten blijven doen wat we doen. Nu verliezen we met 3-0, en dat is hartstikke zuur, maar we moeten gewoon doorgaan. We kunnen wel zielig gaan doen, maar we moeten doorgaan. Er is geen reden voor paniek", zegt Bakker.

Debuut Gino Bosz

Verdediger Gino Bosz maakte zijn debuut bij Cambuur. Hij stond vanaf de eerste minuut op het veld. Hij had zich echter bij zijn debuut iets heel anders voorgesteld. "Je hoopt dat je wint als je eindelijk een keer speelt. Maar dat is niet gebeurt", zei een teleurgestelde Bosz. 

Dinsdag speelt SC Cambuur in de beker tegen Rijnvogels. De trainer en spelers hopen het goede gevoel terug te krijgen door te winnen van Rijnvogels. 

(Advertentie)
(Advertentie)