Paardenvijg moet in zak op schiermonnikoog

17 sep 2016 - 11:17
(fotofoarbyld) - Foto: Omrop Fryslân

Met paard en wagen het eiland over, het is een mooi alternatief voor mensen die Schiermonnikoog zoveel mogelijk vrij van auto's willen houden. Maar die paarden poepen wel op straat. En omdat mensen dat niet opruimen, wil het gemeentebestuur nu een poepopvangzak verplichten. Dat meldt RTV Noord.

Jan Hartog rijdt toeristen over het eiland met kapwagens, en hij vind de verplichting maar niks. "Het komt er op neer dat ik allemaal nieuw tuigmateriaal moet aanschaffen want die zakken passen niet aan het spul dat ik nu gebruik", zegt hij tegen RTV Noord.

Overlast

Volgens wethouder Ger Heeringa is het probleem niet overdreven groot, maar de overlast die er is komt volgens hem met name door de kapwagenverhuurder. De nieuwe verplichting zal desalniettemin wel voor iederen gelden. En daar zijn niet alle mensen met een paard blij mee.

"Knettergek"

De familie Visser bijvoorbeeld heeft sinds kort een shetlander. Met een karretje. "We hebben er wel zo'n zak bij gekregen toen we dit setje kochten maar als we gaan rijden nemen we gewoon een emmertje mee om de vijgen op te ruimen. Vroeger was het alleen maar paardenpoep in het dorp. Iedereen die iets voor zijn huis zag liggen, pakte de bezem even en schoof het onder de heg. Ik snap niet waar we ons zo druk over maken." Een verplichte poepzak, dat vindt Marijon Visser niks: "Je wordt toch knettergek van zulke onzinnige regels!"

Volgende week besluit de gemeenteraad of de poepopvangzak echt wordt verplicht.

(Advertentie)
(Advertentie)