"Caparis heeft deze maand nieuwe raad van commissarissen"

17 sep 2016 - 11:02
It filiaal fan Caparis yn Ljouwert - Foto: Omrop Fryslân, Joris Kalma

Sociale werkvoorziening Caparis heeft als het goed is voor het einde van deze maand een nieuwe raad van commissarissen. De huidige raad stapt op na vele problemen op bestuurlijk gebied. Dat was afgelopen zomer al bekend. Volgens wethouder Andries Ekhart van Leeuwarden zijn er in elk geval al twee goede kandidaten uit de GR, de gemeenschappelijke regeling van de acht Caparisgemeenten. De nieuwe raad van commissarissen moet ook nog twee kandidaten leveren.

Pieter de Kroon

De kandidaat van de ondernemingsraad, Pieter de Kroon van Wijnjewoude, is volgens Ekhart voor Leeuwarden nu ook een acceptabele kandidaat. Eerder werd de komst van De Kroon tegengehouden door de raad van commissarissen onder leiding van voorzitter Robert Veenstra.

Peter Lincklaen Arriëns en Ben Gerrits

Of de tijdelijke directeur Peter Lincklaen Arriëns langer blijft is nog niet duidelijk. Volgens Ekhart moet de nieuwe raad van commissarissen zich daar over buigen. Ook moet de ondernemingsraad hier bij betrokken worden. Dat heeft de rechter bepaald. Ekhart zegt dat dat ook zal gebeuren. Linckaen Arriëns neemt waar voor directeur Ben Gerrits die ziek thuis zit. Of hij terugkomt weet Ekhart niet.

Raadsbijeenkomst

Maandagavond is er een raadsbijeenkomst in Leeuwarden over de situatie bij Caparis. Daar zal ook worden gepraat over het overhevelen van een aantal medewerkers van de Groenvoorziening van Caparis naar de gemeente Leeuwarden. Leeuwarden wil 59 medewerkers zelf in dienst nemen. Dat zou vanaf 1 januari 2017 moeten gebeuren.

(Advertentie)
(Advertentie)