Spannende momenten voor videojournalist Rispens bij protest

16 sep 2016 - 22:11
De protestearjende bewenners fan it azc yn Burgum om de auto fan fideosjoernalist Jaring Rispens - Foto: CAMJO media

Spannende momenten vrijdagavond voor videojournalist Jaring Rispens uit Heerenveen. Hy maakte opnames bij het azc in Burgum toen hij werd tegengehouden door een groep asielzoekers. "Foardat ik it wist, sieten se op de auto."

"It wie in enoarme groep, ik hie wol fyftich man om de auto hinne. Se woene wite wat ik dêr die. Se tochten dat har meibewenner ferstoarn wie." Die man was eerder op de dag gewond naar het MCL gebracht. Hij zou van de trap zijn gevallen, maar vluchtte na aankomst in het ziekenhuis. Later op de middag werd hij teruggevonden.

Beelden

Rispens had beelden gemaakt van hoe de man later weer door een ambulance werd opgehaald. "Pas neidat ik bylden op de iPad sjen litten hie, lieten se my gean. It wie wol even spannend foar my," zei Jaring Rispens. Hij is freelance videojournalist en maakt beelden voor onder andere Omrop Fryslân.

Protest

De asielzoekers waren eerder op de dag ook al boos. Ze protesteerden bij het gemeentehuis omdat de man die gewond was geraakt, het land zou worden uitgezet. Bij een demonstratie bij het gemeentehuis zeiden de bewoners dat er elke week wel politie komt om mensen uit te zetten. Burgemeester Wilma Mansveld van Tytsjerksteradiel is met de asielzoeker in gesprek gegaan.

(Advertentie)
(Advertentie)