Vrouwen hebben nu een eigen bijbel

16 sep 2016 - 08:21

Uitgeverij Jongbloed in Heerenveen presenteerde donderdagavond een bijzondere bijbel: een vrouwenbijbel. Het eerste exemplaar was voor de hoofdredacteur van het Christelijke vrouwentijdschrift 'Eva'. In de bijbel staan naast de Bijbelteksten speciale katernen met extra informatie.

"Bijvoorbeeld met biografiën van de vrouwen uit de bijbel", vertelt directeur Anne Westerduin van Jongbloed. Dit moet de lezers helpen de Bijbelse personen beter te begrijpen.

"Onze belevingswereld is tegenwoordig zo anders. Wij wilden deze twee werelden wat dichter bij elkaar brengen", zegt Westerduin.

Ook een mannenbijbel

Op andere plekken in de wereld bestaan de bijbels voor vrouwen al veel langer. Bovendien is er volgens Westerduin ook behoefte aan deze bijbel. Een team van meer dan zeventig vrouwen heeft meegewerkt aan de teksten. En Jongbloed is nog niet klaar. Zo komt er over ruim een halfjaar ook een mannenbijbel uit.

En Westerduin denkt alweer na over andere doelgroepen. "Denk bijvoorbeeld aan autisten. Die hebben heel veel moeite met bijbelteksten omdat ze de symboliek er vaak niet uithalen. Dat zou ook nog een goede doelgroep zijn om een aparte bijbel voor te maken."

(Advertentie)
(Advertentie)