Presentatie Encyclopedie van Fryslân: al duizend verkocht

15 sep 2016 - 15:38

Er zijn al duizend stuks van de Nieuwe Encyclopedie van Fryslân verkocht. Donderdag werd in De Harmonie in Leeuwarden de encyclopedie gepresenteerd. In eerste instantie zijn er 3.500 stuks geprint.Het is een vierdelig boekwerk geworden van maar liefst drieduizend bladzijden, bestaand uit elfduizend trefwoorden en geschreven door een team van tweehonderd redacteuren. Het eindresultaat: de Nieuwe Encyclopedie van Fryslân, met informatie over bijvoorbeeld Doutzen Kroes en Piter Jelles Troelstra, maar ook over bloemensoorten en archeologische opgravingen.

Inhoud

Een groot deel van de onderwerpen komt uit de encyclopedie van Brouwer uit 1958 die geactualiseerd zijn, maar hoofdredacteur Meindert Schroor heeft ook diverse andere bronnen geraadpleegd en Wikipedia afgezocht voor aanvullingen. De encyclopedie geeft de actuele stand op gebieden als politiek en maatschappij, kunst en cultuur en geschiedenis en natuurwetenschappen.

Verkoop

Tot 1 november kan de Nieuwe Encyclopedie van Fryslân gekocht worden voor 99,50 euro, daarna betaalt u 125 euro voor het vierdelige naslagwerk.

(Advertentie)
(Advertentie)