Liesette Bruinsma met 3 medailles succesvolste Paralympiër

14 sep 2016 - 11:52
Swimster Liesette Bruinsma stiet it heechst yn de Fryske medaljespegel - Foto: ANP

Liesette Bruinsma is de succesvolste sportster op de Paralympische Spelen in Rio tot nu toe. De jonge zwemster uit Wommels heeft al drie medailles gewonnen: goud op de 400 meter vrije slag, zilver op de 100 meter schoolslag en brons op de 50 meter vrije slag.

Haar programma is echter nog niet klaar. Ze komt donderdag in actie op de 100 meter vrije slag en vrijdag zwemt ze de 200 meter wisselslag.

UPDATE: Na het tweede goud voor Alyda Norbruis heeft deze wielrenster ook drie medailles.

Ook andere Friese sporters komen nog in actie op de Spelen. Wielrenster Alyda Norbruis uit Oerterp won al twee medailles, goud en brons. Ze rijdt woensdag en vrijdag nog een wedstrijd. Wielrenner Tristan Bangma uit Donkerbroek heeft ook al een gouden medaille binnen en komt woendag en zaterdag nog in actie.

Paardensport

Amazone Rixt van der Horst uit Grou komt donderdag uit op het onderdeel individuele proef. Met het Nederlandse team staat ze na de eerste dag derde in de landenwedstrijd dressuur. De individuele score telt ook mee voor de landenwedstrijd.

Het CP-voetbalteam met daarin de Friezen Teddy Witjes en Stefan Boersma, speelt woensdag de halve finale. Mocht het team winnen, dan spelen ze vrijdag de finale.

De Paralympische Spelen worden 18 september afgesloten.

Kijk voor al het nieuws over de Paralympische Spelen op omropfryslan.nl/ps.

(Advertentie)
(Advertentie)