Tomke wordt 20 jaar en dat wordt gevierd

06 sep 2016 - 18:40

Tomke wordt dit jaar twintig en dat betekent feest! Tomke is het Friese taalprogramma voor kleuters, waarbij het kleine jongetje centraal staat. Vaders en moeders en bijvoorbeeld peuterspeelzalen kunnen het programma gebruiken om kinderen in het Fries voor te lezen of om in het Fries te zingen met de kinderen.

Het jubileum wordt gevierd met allemaal activiteiten, zoals een gratis voorleesboekje en cd en bijzondere Tomke-afleveringen bij Omrop Fryslân op de televisie.

Tomke feestweek

De Tomke-feestweek is van 19 tot en met 24 september met veel activiteiten. Niet alleen met het gratis voorleesboekje met cd in de Friese bibliotheken, maar ook met winacties op de website en Facebook-pagina (facebook.com/tomkepagina) en elke dag bijzondere Tomke-afleveringen op Omrop Fryslân.

Op Omrop Fryslân televisie kunnen kinderen bijna de hele dag genieten van Tomke. Elke dag van 09.00-13.00 uur en van 16.00-17.00 uur. Het zijn bijzondere afleveringen, want het zijn compilaties van de eerste beginjaren van Tomke, gemaakt door Feije van der Meer.

Trefwoorden: 
Tomke 20 jaar
(Advertentie)
(Advertentie)