Begrip, maar ook frustratie over staking Arriva

30 aug 2016 - 11:04

De een was verbaasd, de ander hield er rekening mee. De staking bij Arriva dinsdagmorgen zorgde ervoor dat er minder treinen reden tussen Leeuwarden en Groningen. En dat was te merken.

"Ik wist het niet. Ik moet naar Hurdegaryp. Het is nu wachten tot er wel een trein rijdt", vertelt in jongen op het station in Leeuwarden. Een reiziger vanuit Groningen wist het wel. "Mijn trein reed gelukkig wel, ik had van tevoren even gekeken. Het was, mede door de stakingen, wel een stuk rustiger in de trein", vertelt hij.

Begrip

Het personeel van Arriva strijdt met de acties voor een betere CAO. Onderhandelingen hierover zijn vastgelopen.

De man uit Groningen zegt wel begrip te hebben voor de actie. Een andere reiziger kan zich daarbij aansluiten, al was hij niet op de hoogte van acties. Hij komt daardoor nu te laat op zijn werk. "Dat wordt straks mijn baas even lief aankijken", lacht hij. "Het is wel zuur, maar ik snap het. Het hoort erbij. Als ik in zo'n situatie zat, zou ik ook staken."

Stom

Een meisje dat ook op het station van Leeuwarden wacht, is iets minder begripvol. "Het is stom dat ik zo lang moet wachten nu." Haar vriend had nog wel gezegd dat er zou worden gestaakt. "Maar daar heb ik verder niet meer over nagedacht. Het is heel vervelend."

Trefwoorden: 
Arriva staking acties VVMC
(Advertentie)
(Advertentie)