Fout gemeente Leeuwarden: podia Psy-Fi staan verkeerd

25 aug 2016 - 16:58

De podia van het festival Psy-Fi staan verkeerd door een fout van de gemeente Leeuwarden. Dat zegt wethouder Houkje Rijpstra van Tytsjerksteradiel. Het was de bedoeling dat de podia zo werden opgesteld dat de dorpen zo weinig mogelijk overlast zouden ondervinden van de muziek, maar bij het verlenen van de vergunning heeft de gemeente Leeuwarden echter de verkeerde plattegrond gebruikt. De fout kwam pas afgelopen week aan het licht. De gemeente Leeuwarden heeft gelijk toegegeven dat het verkeerd is gegaan, maar er was niets meer aan te doen.

Verbaasd

De organisatie van het festival is verbaasd over het verhaal van beide gemeenten. De podia staan helemaal niet verkeer, aldus Wiebe Kootstra van het festival. Volgens hem gaat alles dit jaar volgens plan.

Ze hebben dan ook veel maatregelen genomen om overlast te voorkomen. Zo mag er niet meer overal geparkeerd worden. Wie dat wel doet kan een boete verwachten. Er zijn al 40 auto's weggesleept. In verband met het warme weer zijn er bovendien extra maatregelen genomen.

Trefwoorden: 
Psy-Fi Leeuwarden festival
(Advertentie)
(Advertentie)