Veel ontslagen in onderwijs

08 Mei 2012 - 17:49

Onderwijsgroep Fier schrapt 20 van de 150 banen op de scholen die de organisatie heeft in het noordoosten van Fryslân. Het personeel wordt daar woensdag over geïnformeerd. Op termijn gaat het aantal scholen terug van 20 naar 12, omdat er steeds minder leerlingen komen.

De Bisschop Möllerstichting met 29 scholen in heel Fryslân moet ook banen schrappen. Vijftien van de 540 medewerkers krijgen ontslag, maar er vallen geen gedwongen ontslagen. Bezuinigingen dwingen de organisatie na te denken over de toekomst.

Onderwijsgroep Nij Gaast in zuid Fryslân heeft kortgeleden aangekondigd dat ze scholen sluiten en laten samenwerken. Dat speelt ook bij Fier. Scholen in kleine dorpjes hoeven dan niet meer te vechten om een leerling. Gevolg is dat openbaar en bijzonder onderwijs straks in één school gegeven word.

In Vrouwenparochie wordt dat vanaf augustus al gedaan. Als dat goe bevalt willen ze dat op meer plaatsen gaan doen. Daarnaast wordt er meer gebruik gemaakt van ICT-toepassingen. Op de basisschool in Hijum werken ze al een paar maanden met digitaal rekenonderwijs.

Trefwoorden: 
Fier ontslagen
(Advertentie)
(Advertentie)