Tweede overdekte skeelerbaan Europa in Heerenveen geopend

24 aug 2016 - 13:47

In Heerenveen is de tweede overdekte skeelerpiste van Europa geopend. Volgende week vrijdag mag het publiek naar binnen, maar deze week heeft het nationaal team de baan nog voor zichzelf. Wat de baan bijzonder maakt is de vesmaco-laag.

Vesmaco lijkt op beton, maar voelt bijna als rubber. De skeeleraars hebben meer grip en kunnen er heel hard op rijden. Sportstad Heerenveen investeerde in de baan omdat de inline-skeelersport snel groeit en in de toekomst misschien Olympisch wordt. De baan kan ook door schaatsers worden gebruikt voor training.

Bondscoach Frank Fiers

Frank Fiers, coach van de nationale ploeg, denkt dat deze trainingsfaciliteit het verschil kan maken. "In het internationale baangebeuren gaat het om tienden, soms duizenden van seconden en dit betekent dat je aan details kan gaan werken."

Berber Vonk

Ook inline-skater Berber Vonk is blij met de baan. Ze won bij de junioren al 33 Nederlandse titels en zal nu met de senioren meedoen. Vanochtend maakte ze de eerste rondjes op de baan en ze is zeer te spreken over de baan. "Het gaat zo hard! het is echt heel anders als op de weg." Volgens de inline-skatester kan de baan haar helpen in haar sportcarrière. "Ik kan nu meer trainen en het is straks veel beter te combineren met school."

Trefwoorden: 
skeelerbaan Heerenveen
(Advertentie)
(Advertentie)