Leeuwarder fotograaf weer terug na drie weken hectisch Rio

23 aug 2016 - 20:55

Het waren drie bijzondere weken voor freelance-fotograaf Henk Jan Dijks uit Leeuwarden. Voor verschillende Nedelandse media was hij in Rio de Janeiro om fotografisch verslag te doen van de Olympische Spelen. Het waren voor drie hectische weken voor Dijks. Hij vloog met het openbaar vervoer en taxi's van het ene sportevenement naar het andere. En dat ging niet altijd volgens plan, "sommige buschauffeurs wisten de weg niet, dan kwam ik te laat bij het volgende sportevenement."

Emoties

Dijks is vooral blij met de foto die hij gemaakt heeft van hardloopster Dafne Schippers. Hierop is te zien hoe Schippers naar winnarres Elaine Thompson toeloopt om haar te feliciteren. Volgens Dijks zijn met name de emoties belangrijk op de foto's. Zoals in de foto van Schippers waar duidelijk haar teleurstelling over het zilver te zien is.  

De Leeuwarder is voor nu even terug in Fryslân, maar niet voor lang. Over enkele weken gaat hij weer naar Rio, dan voor de Paralymische Spelen waar ook weer tientallen Nederlanders aan meedoen.

De foto's van Dijks zijn terug te vinden op zijn website.

(Advertentie)
(Advertentie)