Negen prijswinaars Rely Jorritsma

23 aug 2016 - 14:24
Rely Jorritsma (1905-1952)

De jury van de Rely Jorritsma reikt dit jaar negen prijzen uit: vijf voor verzen en vier voor verhalen. De winnaars krijgen respectievelijk 200 en 800 euro. De uitreiking is op zondag 1 oktober. Dan worden ook de Junior Rely prijzen verdeeld. De jury daarvan koos dit jaar drie verzen en een verhaal als winnaars.

Bij de Rely Jorritsma waren in totaal tien verhalen en twintig verzen ingestuurd. De schrijfwedstrijd is onderdeel van het nalatenschap van schrijver Rely Jorritsma uit Jellum.

Nalatenschap

In zijn testament heeft hij vast laten leggen dat er een fonds moest worden opgericht om zijn nalatenschap te beheren. De vruchten daarvan moesten dan gebruikt worden als prijzengeld voor prijsvragen waar korte verhalen en verzen in het Fries voor ingestuurd moesten worden. Bij de Junior Rely schrijfwedstrijd zijn twee verhalen en zes verzen ingestuurd.

De winnaars op in rijtje

De winnende verzen van de Rely Jorritsma: · Etude yn 'e rein, van Paul van Dijk uit Workum; · Ofskie, van Johannes Dijkman uit Noardburgum; · De bosk, van Pieteke de Boer uit Wommels; · It rinfermogen fan in net útiten kwestje, van Edwin de Groot uit Oudehaske; · Tún, van Henk Nijp uit Mantgum.

De winnende verhalen van de Rely Jorritsma: · De ûnwittende, van Koos Tiemersma uit Drachten; · Nacht, van Baukje Zijlstra uit Arnhem; · Wat resistint is, van Janneke Spoelstra uit Alde Leie; · It geheim fan in goed houlik, van Sipke de Schiffart uit Leeuwarden.

De Junior Rely prijswinnaars in de categorie poëzie: · In gedicht oer in tún, van Tjitske van der Meer, Mantgum. Eerste prijs. · Grutte mem, van Bo de Haan, Kollumerzwaag. Tweede prijs. · Maitiid, van Laura Mulder, Siegerswoude. Derde prijs.

In de categorie proza: · De wat nuvere tsjoendersfluit, van Beitske Nieboer, Sneek. Eerste prijs.

Trefwoorden: 
Rely Jorritsmaprijs
(Advertentie)
(Advertentie)