Makkum wint klassement IFKS-zeilen

20 aug 2016 - 18:24

Het Makkumer skûtsje De Zes Gebroeders met schipper Klaas Kuperus heeft het skûtsjesilen in de grote A-klasse van de IFKS gewonnen. Op het laatst probeerde It Swarte Wief nog een aanval te doen op De Zes Gebroeders in een poging om laatstgenoemde nog van het kampioenschap af te houden.

Schipper Klaas Kuperus is heel blij met het kampioenschap. "Mei triljende hantsjes" heeft hij de laatste spannende wedstrijd gezeild. "We kamen reedlik út de start, mar sakken doe wat ôf. Gelokkich bleau It Swarte Wief achter ús."

In het klassement werd It Swarte Wief uit De Tynje met schipper Jaap Hofstee tweede en de Jonge Jasper van Franeker met schipper Froukje Osinga derde.

Dagwinst

De laatste wedstrijd was spannend vanwege de harde wind, die ook veranderde.  Vanwege die veranderende wind was de baan verlegd. De daginst op de laatste dag van het zeilen in de Lemster baai was voor het skûtsje Emanuel van schipper Merijn Olsthoorn die op het thuiswater lang aan kop lag. Striidber werd tweede en It Doarp Eastermar derde.

Overige klassen

In de kleine A-klasse werd Engelina Smeltekop met schipper Pieter Jilles Tjoelker kampioen. In de B-klasse werd Goede Verwachting van Walter de Vries kampioen. In de C-klasse is de Singelier van Daan van der Meer kampioen geworden.

Al het nieuws over het skûtsjesilen is te vinden in ons skûtsjedossier Kijk voor de volledige uitslag en het klassement op de skûtsjeside

(Advertentie)
(Advertentie)