UPDATE: Dode en zwaargewonde na familiedrama in Oudwoude

17 aug 2016 - 19:56

In Oudwoude is woensdagavond een vrouw om het leven gekomen. Het gaat om de 55-jarige bewoonster van een vrijstaande woning aan de Allemawei in het dorp. Haar 59-jarige man werd door de brandweer met zware brandwonden in de tuin aangetroffen. Hij is door de ambulance in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Groningen gebracht. Het is nog niet bekend wat er precies is gebeurd, het zou gaan om een familiedrama.

Brandmelding

De brandweer kreeg in eerste instantie melding van een woningbrand bij een vrijstaande woning in Oudwoude met een rieten dak. Toen de brandweer bij de woning aankwamen, was er geen brand. Wel was er sprake van rookontwikkeling. In de woning trof de brandweer het lichaam van de bewoonster aan.

''Geen signalen van problemen''

Locoburgemeester Paul Maasbommel van de gemeente Kollumerland is bij het huis geweest en heeft met de betrokkenen gesproken. Hij spreekt zijn medeleven uit naar de nabestaanden en de twee kinderen van het stel. Volgens Maasbommel krijgt een buurman die het incident gezien heeft slachtofferhulp. De gemeente heeft geen signalen gehad dat er problemen waren in de familie. Vandaag besluit de gemeente of er een informatiebijeenkomst moet komen voor de buurt. 

De politie en de technische recherche doen op dit moment nog onderzoek. Het onderzoek liep kort vertraging op nadat het busje van de technische recherche onderweg in een sloot belandde, omdat het moest uitwijken voor een ambulance.

Trefwoorden: 
Oudwoude brandweer dode
(Advertentie)
(Advertentie)