Drijvende pier Harlingen in testfase

17 aug 2016 - 13:50

De proef met een drijvende pier bij het strandje van Harlingen moet al binnen een paar dagen resultaten opleveren. Met de pier wordt voorkomen dat mensen door het aangespoelde slijk moeten baggeren.

Dat slijk ontstaat op zee en wordt door de wind naar de kust geblazen. De gemeente haalt het slijk zo nu en dan weg, maar het komt steeds terug. De pier zou mogelijk een oplossing kunnen zijn. Die is gemaakt van kunstofelementen die aan elkaar worden gekoppeld.

Blijft de pier drijven

De proef moet onder meer duidelijk maken of de elementen op het slijk blijven drijven en hoe groot de pier moet worden.

De toekomst

Mocht de proef gunstig uitvallen, dan zal de gemeente voor volgende zomer zelf een pier aanschaffen. Die wordt 's winters uit het water gehaald en bij de gemeente opgeslagen. De eerste ervaringen van bezoekers zijn positief. Die geven aan dat zij nu hun voeten schoon kunnen houden. Wel denken ze dat de proefpier te klein is voor een grote hoeveelheid bezoekers. De gemeente laat weten dat de pier die er nu ligt slechts een testmodel is. Mocht er een definitieve versie worden aangeschaft dan zal die langer zijn en mogelijk aan het eind ook een platform hebben.

Trefwoorden: 
pier Harlingen slijk
(Advertentie)
(Advertentie)