Epke Zonderland valt van rekstok en wordt zevende

16 aug 2016 - 21:42

Epke Zonderland is er niet in geslaagd opnieuw goud te behalen op de Olympische Spelen. Hij viel op het onderdeel rekstok. Bij de oefening kwam hij niet goed met zijn handen aan de rekstok en viel bij het tweede vluchtelement. Zonderland maakte de oefening wel af. Hij behaalde een score van 14.033 en werd uiteindelijk voorlaatste, op de zevende plek. De Oekraïner Oleg Verniaev viel ook. De Duitser Fabian Hambüchen behaalde een score van 15.766 punten en won goud.

De aanloop naar de Spelen verliep niet goed voor de turner van Sportstad Heerenveen. Hij liep een hersenschudding op, had zo nu en dan flinke hoofdpijn en had ook nog eens erg veel last van zijn vingers. Daardoor deed Epke niet mee op de onderdelen brug en voltige. Op de rekstok had hij minder last van zijn gekneusde vingers. Toch viel Epke in de training vlak voor de finale-oefening van de rekstok . Hij deed daarna zijn hand meteen in het ijs.

Epke Zonderland werd eerder wereldkampioen op de rekstok in 2013 en 2014. In 2011 behaalde hij zijn eerste grote prijs door Europees kampioen te worden in Berlijn. Dat herhaalde hij in 2014 in Sofia.

Mis niets van de Olympische Spelen: volg ons liveblog en al het nieuws op http://www.omropfryslan.nl/os of op de Omrop-app.

(Advertentie)
(Advertentie)