Aqua Zoo neemt verminkte zeeschildpadden op

16 aug 2016 - 16:50

De zeeschildpadden die volgend jaar naar Aqua Zoo komen, zijn eerder vastgeraakt in los ronddrijvende stukken visnet. De schildpadden hebben door de netten en het afval in de zee gaten in het schild gekregen of flippers verloren. Daardoor kunnen ze niet meer goed voor zichzelf zorgen. Dat zegt Stephanie Jessen, hoofd dierenverzorging bij Aqua Zoo.

Jessen is zelf naar de Malediven geweest om te leren hoe de zeeschildpadden moeten worden verzorgd. Ze heeft ook alles geregeld om de dieren veilig met een schip naar Europa te vervoeren.

Vervuiling
De schildpadden heten Kerry, Peggy, La Petit en Zahiya. "Peggy is mijn favoriet. Ze is heel gemotiveerd en actief,  en probeert te zwemmen, terwijl ze dat nog niet kan,. Heel aandoenlijk.'' Aqua Zoo wil met de dieren ook aandacht vragen voor vervuiling van zeeën en oceanen. 

België

De vier schildpadden verblijven nu voorlopig in dierenpark Pairi Dalza in België. Wanneer de onderkomens bij Aqua Zoo klaar zijn, komen twee van de vier naar Leeuwarden. Welke twee is nog niet bekend. De verwachting is dat de verblijven in juni of juli volgend jaar klaar zijn,

Trefwoorden: 
AquaZoo zeeschildpad
(Advertentie)
(Advertentie)