UPDATE: Foppe de Haan wordt adviseur bij de Oranje vrouwen

16 aug 2016 - 09:44

Foppe de Haan heeft toch weer een nieuwe baan in het voetbal gevonden. De 73-jarige De Haan wordt adviseur bij de Oranje Vrouwen. Hij werkt daar samen met bondscoach Arjan van der Laan. Foppe heeft al eerder voor de KNVB gewerkt, toen als coach van Jong Oranje. Daar was hij erg succesvol: Jong Oranje won de EK's van 2006 en 2007.

Met de Oranje vrouwen werkt De Haan toe naar het EK van volgend jaar. Bondscoach Van der Laan is erg te spreken over zijn nieuwe adviseur. "We maken graag gebruik van iemand met zijn staat van dienst en enorme kennis."

"Niet thuis zitten"

Ook Foppe zelf is enthousiast over zijn nieuwe functie: "Het is niet zo druk en dit is prima te combineren met de dingen die mijn vrouw en ik nog willen doen. Geke vindt dit dan ook prima."

Wel zegt hij dat het topvoetbal bij de mannen voor hem een gesloten boek is. "Maar de hele dag thuiszitten, dat is ook niks. Voetbal is en blijft mijn hobby en ik vind het nog steeds heel leuk."

Verschil mannen en vrouwen

De Haan hoopt bovendien dat hij het vrouwenvoetbal naar een hoger niveau kan tillen. "Het heeft mijn interesse altijd wel gehad. En ik ben wel benieuwd naar de verschillen tussen mannen en vrouwen. Op het gebied van voetbal natuurlijk."

Met zijn ervaring op toernooien denkt Foppe een bijdrage aan de ontwikkeling van de Oranje vrouwen te kunnen leveren. "Ze hebben ambitie, willen bij de beste acht van Europa horen. Dat is mooi."

(Advertentie)
(Advertentie)