Sanne Wevers over Olympisch goud: "Echt heel gaaf"

16 aug 2016 - 07:34

Turnster Sanne Wevers is erg trots op haar gouden medaille. Maandagavond haalde ze de eerste plaats op het onderdeel evenwichtsbalk op de Olympische Spelen in Rio. Een historische prestatie. "Ik kan niet uitleggen hoe blij ik ben. Dit is fantastisch, ik heb er geen woorden voor. Echt heel gaaf", zei de turnster tegen de NOS.

Wevers was al een mondiale topper, vorig jaar haalde ze zilver op het WK. Daar eindigde ze nog achter grote concurrente Simone Biles.

"Ik heb na het WK gedacht: hoe ga ik Simone verslaan? Toen ik zag dat ze hier een fout maakte, besloot ik iets veiliger te gaan turnen." De oefening van Wevers had een hogere moeilijksheidgraaf, maar ze ging vooral voor een goede uitvoering. En dat lukte, want ze haalde een persoonlijk puntenrecord: 15.466.

Koninklijke familie

Na de huldiging op het turnpodium, wachtte de koninklijke familie op Wevers in de catacomben. Daar werd ze persoonlijk gefeliciteerd door Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de prinsessen. 

"Heel bijzonder", noemt Wevers deze ontmoeting. "Ik ben heel trots dat ik de koninklijke familie heb kunnen laten zien hoe mooi turnen is."

(Advertentie)
(Advertentie)