Fenna maakt kajaktocht van 5500 km voor goed doel

15 aug 2016 - 16:55

De 24-jarige Fenna Bergsma uit Reduzum begint binnenkort met een kajaktocht van 5500 kilometer voor een goed doel. Met twee vrienden gaat ze in acht maanden tijd naar Pesaro aan de oostkust van Italië. Het doel van de reis is om geld op te halen voor de kinderziekte 'Batten'. Kinderen met die ziekte worden vaak niet ouder dan 25 jaar.

De ziekte is erg onbekend, waardoor de farmaceutische industrie er niet veel aandacht voor heeft. Daarom wil het drietal minstens 16.500 euro ophalen met hun kajaktocht.

Het idee om voor de ziekte 'Batten' geld op te halen kwam een paar jaar geleden, toen de twee vrienden van Fenna dezelfde tocht maakten met de step. Ze kwamen in contact met een man die een jongetje kon met de ziekte.

Het einddoel Pesaro is een symbolische plek. Het drietal heeft daar een lange tijd zomerwerk gedaan. Ze wouden eerst een maand kajakken, maar ze hadden al snel bedacht dat ze eigenlijk gewoon weer Pesaro wilden kajakken. Dat is een lange tocht, dus begon het plannen. Als ze iedere dag 30 kilometer varen en ongeveer vijf dagen per maand niets doen, zijn ze acht maanden onderweg. Via de Noordzeekust gaan ze bij Le Havre richting Parijs. In Frankrijk komen ze uiteindelijk bij Marseille uit, waarna ze om Italië heen zullen kajakken.

Fenna is te volgen op haar reis op 2kayak4batten.nl. Daar kan ook een donatie worden gegeven.

Trefwoorden: 
kajak Fenna Bergsma Reduzum
(Advertentie)
(Advertentie)