Leeuwarden maakt zich klaar voor Into the Grave

12 aug 2016 - 14:37

Leeuwarden maakt zich op voor het festival Into the Grave. Hoofdact dit jaar is de Amerikaanse trash metalband Slayer. Metalfans noemen het speciaal dat één van de grootste metalbands van de wereld naar Leeuwarden toekomt. Er worden vrijdag en zaterdag zo'n 7500 mensen verwacht aan de voet van de Oldehove.

De zesde editie van het festival duurt twee dagen, andere jaren was het altijd maar één dag. De organisatie heeft daarom besloten een speciale camping in te richten voor de festivalgangers bij het Rengerspark.

Er is een terrein vrijgemaakt voor tenten, campers en caravans. Parkeren kan op de parkeerplekken van de hogescholen NHL en Stenden.

De organisatie moest wel rekening houden met de vleermuizen die in het Rengerspark zitten. Daarom zijn er extra hekken geplaatst. Ondanks het natte weer verwacht de coördinator van de camping geen problemen. Wel is het advies gegeven om laarzen mee te nemen.

Voor cultureel centrum Neushoorn is het festival aanleiding om een Heavy Metal Breakfast aan te bieden. Bezoekers kunnen er 's ochtends terecht voor een zak eten.

(Advertentie)
(Advertentie)