Sneek SKS-kampioen 2016: opnieuw winst in Lemmer

11 aug 2016 - 15:59

Het skûtsje van Sneek met schipper Douwe Visser is donderdagmiddag kampioen geworden van de SKS. Door bij de wedstrijd bij Lemmer als eerste te eindigen zette Sneek het skûtsje van nummer twee Earnewâld op genoeg achterstand in het klassement om het kampioenschap veilig te stellen. Ondanks een eindsprint van Earnewâld eindigde het skûtsje van Gerhard Pietersma als zesde. Niet genoeg dus om Sneek vrijdag op de laatste dag van de SKS nog te achterhalen.

Familieaangelegenheid

De tweede zeildag in de Lemster Baai bij Lemmer werd een familieaangelegenheid. Douwe Visser van Sneek werd op de hielen gezeten door zijn neven Douwe Visser van Grou (tweede plek) en Albert Visser van Lemmer (derde plek). Gisteren won Douwe Visser van Sneek ook al de zeilwedstrijd bij Lemmer.

Erop of eronder voor Earnewâld

Voor Earnewâld was het erop of eronder. Zij moesten bij winst van Sneek bij de eerste vier eindigen om nog een kleine kans te maken op het kampioenschap. De start van Earnewâld was echter niet goed. Tot en met de zesde boeironding kwam het skûtsje van Pietersma niet verder dan de achtste plaats. Er werd nog wel een versnelling ingezet maar uiteindelijk bleef Earnewâld steken op de zesde plaats.

Soevereine overwinning

Opnieuw zeilde Sneek soeverein naar de eerste plaats. Het betekent de vierde dagoverwinning voor De Sneker Pan. Nog even leek het erop dat Grou de koppositie zou bedreigen, maar richting de finish nam Sneek weer afstand. Douwe Visser reageerde zelf kalm op de winst. "We hadden al het idee dat we kampioen waren ja," zei hij tegen verslaggeefster Geartsje de Vries. "Ik ben een gematigd persoon. Maar vanbinnen brandt het wel."

De volledige uitslag:

1. Snits
2. Grou
3. De Lemmer 
4. De Jouwer
5. Drachten
6. Earnewâld
7. Starum
8. De Halve Maen 
9. It Hearrenfean
10. Akkrum
11. Ljouwert
12. Wâldsein
13. Langwar
14. Huzum

Al het nieuws over het skûtsjesilen is te vinden in ons skûtsjedossier. Kijk voor de volledige uitslag en het klassement op de skûtsjepagina.

(Advertentie)
(Advertentie)