SKS: Sneek wint, Earnewâld behoudt positie

10 aug 2016 - 16:30

Sneek is woensdagmiddag de winnaar geworden van het SKS-skûtsjesilen in de Lemster Baai bij Lemmer. Daarmee versterkt het skûtsje van schipper Douwe Visser haar eerste plek in het klassement.

Tweede werd Joure met schipper Dirk Jan Reijenga. Een eindsprint van het skûtsje van Joure zorgde nog voor een spannende finish, maar uiteindelijk trok Sneek aan het langste eind.

Derde werd het skûtsje van Earnewâld met schipper Gerhard Pietersma. 

Sterke start voor Drachten, slechte dag voor Akkrum

De wind speelde deze dag een spelletje met de skûtsjes, door dan weer op te steken en dan weer te gaan liggen. Drachten begon sterk aan de race en lag tot en met de vijfde boei aan kop, maar werd uiteindelijk zesde. Thuisskûtsje Lemmer eindigde op de vierde plaats.

Een slechte dag was het voor het skûtsje van Akkrum. Dat verliest erg belangrijke punten in het klassement na een teleurstellende laatste plaats op Lemmer.

Consternatie

Er was nog wat consternatie op het skûtsje van Leeuwarden. Dat kwam in botsing met het skûtsje van de Súdwesthoeke. Even later moest Sietske Meeter, de vrouw van Leeuwarder schipper Siete Meeter, door de hulpdiensten van boord worden gehaald. Zij heeft het helmhout tegen haar hoofd aangekregen en leek een hersenschudding te hebben opgelopen en had last van haar kaak. Ze is naar het ziekenhuis in Heerenven gebracht. 

(Advertentie)
(Advertentie)