Geen Waterpoortshow in Sneeker Veemarkthal

10 aug 2016 - 12:43

De pluimvee- en konijnenvereniging Sneek (PKV Sneek) ziet dit jaar af van de jaarlijkse watersportshow in de Sneeker Veemarkthal. De vereniging heeft besloten om de driedaagse show van aankomende november te schrappen, omdat het dak van de Veemarkthal lek is en de gemeente Súdwest-Fryslân niet van plan is om het dak te renoveren.

Jammer

Voorzitter Ruurd Bosma van de 104 jaar oude PKV Sneek vindt het wel erg jammer dat de show niet doorgaat, want de Waterpoortshow is één van de oudste en grootste shows op het gebied van pluimvee en konijnen. Vorig jaar waren zo 'n 1700 dieren uit Sneek en wijde omgeving op de Watersportshow te bewonderen. De vereniging is ook al op zoek geweest naar een alternatieve locatie in Sneek, maar kon deze niet vinden.

Later dit jaar besluit

De gemeente Súdwest-Fryslân zegt bekend te zijn met de lekkage in de Veemarkthal en heeft alle huurders van het complex hierover geïnformeerd. Súdwest-Fryslân streeft ernaar om later dit jaar een besluit te nemen over hoe het verder moet met het complex. Tot die tijd wordt het dak niet gerenoveerd, zegt woordvoerder Marco van der meer.

(Advertentie)
(Advertentie)